Om een pleistereparatie niet boven het omringende pleisterwerk te laten uitsteken, moet je die gladstrijken door er een latje met rechte randen overheen te schuiven dat met zijn uiteinden op het omringende droge sputzwerk rust.

Pas als het geheel helemaal vlak en glad is, is de wand of het plafond geschikt om te verven. Spachtelputz verven kan niet zomaar over de bestaande ondergrond, het dient eerst volledig geschikt gemaakt te worden om te kunnen verven.

Gipsplaat putzen en verven

In huizen met een houten skelet bestaan het binnen oppervlak van de buitenwanden en beide oppervlakken van alle interne scheidingswanden meestal uit gipsplaten, stevig pleister bijeengehouden met papier. Ze krijgen vaak een dun laagje afwerkpleister om de naden tussen de verschillende platen af te werken en geschikt te maken om te verven.

Ook vult men vaak de spijkergaten en andere spleten op om de spachtelputz te kunnen verven of behangen. Ook in bakstenen huizen komt je vaak gipsplaten tegen als scheidingswanden, deze zijn dan bevestigd op houten frames. Hier geldt dezelfde manier van werken voordat je de spachtelputz kunt verven.

Wat kost een stukadoor?

Indien je spachtelputz op een professionele manier door een stukadoor wilt laten aanbrengen, dan is het handig om eerst in contact te komen met bedrijven in je regio. Door de prijzen van deze bedrijven naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Ga naar pagina vrijblijvend advies.

Bekijk ook deze pagina’s:

> Spachtelputz
> Spachtelputz aanbrengen
> Prijzen
> Stucwerk
> Kosten
> Stukadoor
> Voordelen
> Offertes